Smits Specialiteiten - De lekkerste winkel uit de regio

Assortiment

Stompetoren kaasVorige
VolgendeStompetoren kaas
Stompetoren kaas

Nadat de kaas de fabriek heeft verlaten is de kaas 15 dagen oud en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere temperatuur (15テつーc) en een hoge luchtvochtigheid leveren een kaas op met een volle smaak, meer smeuigheid en een dun korstje. Alleen kaas van Cono kaasmakers welke op deze wijze door Kaashandel Remijn te Kerkdriel gerijpt is, wordt verkocht onder de naam Stompetorenテつョ.

Stompetorenテつョ kaas kenmerkt zich verder door een laag zoutgehalte en is te koop in de leeftijden jong t/m oud. Tevens is er Stompetorenテつョ light en Stompetorenテつョ minder zout.
Het paradepaardje van Stompetoren is de \"Grand Cru\": 18 maanden oud, goed te snijden, lekker smeuig met hier en daar een zoutkristalletje. Afwijkend in smaak ten opzichte van de jong t/m oud. Een glas rode wijn of nog beter een glaasje Port van Taylor\'s maakt een gezellige avond compleet. Uiteraard ook geschikt als dessertkaas.

Ingredienten:
Melk, eiwit, zout, conserveermiddel E251 en de natuurlijke kleurstof E160B.

Stompetorenテつョ bevat geen lactose. De lactose wordt bij de bereiding van deze kaas namelijk volledig omgezet in melkzuur.サソ