Smits Specialiteiten - De lekkerste winkel uit de regio

Assortiment

LamsvleesVorige
VolgendeLamsvlees

Wij hebben in ons assortiment 2 soorten lamsvlees: Heidschnucke en Nieuw-Zeelands. De foto s hierboven zijn van de Heidschnucke, genomen in april 2008. Op dit moment zijn er 9 lammetjes geboren, op een kudde van 30 ooien, dus we verwachten nog wel meer lammetjes.
Om misverstanden te voorkomen: Ons lamsvlees is van lammeren, die overtollig zijn en worden in het najaar geslacht: niet alle lammeren kunnen blijven leven. Vroeger hanteerde men ook dit principe. Een deel voor de instandhouding van de kudde, een deel werd uit armoede en levensonderhoud geslacht. Dus niet het dartelgoed wat U op de foto ziet !

Heidschnucke: 
Het Heidschnucke-schaap, dat letterlijk heideschaap betekent, is een zeer primitief, maar ook een zeer zeldzaam ras in Nederland. Rond 1870 moeten er zo\''n anderhalf miljoen van hebben gelopen in het noorden van Duitsland. Daar graasden ze en leverden wol en vlees.
Deze geslachte Heidschucken hebben een goed leven gehad bij één van onze klanten en leefden in een kleine kudde (30 stuks) onder aan de dijk langs de Rijn.  Zowel rammen als ooien hebben prachtige hoorns, die bij de rammen sterk gekruld zijn. Het vlees van Heidschnucken staat, zoals bij meer antieke schapenrassen, bekend als een delicatesse. Het heeft een donkere kleur en smaakt een beetje naar wild. Wij hebben voor U op voorraad (in de diepvries): Achterbout, Voorbout, Kotelletten, gehakt en (Spare) Ribben. In oktober/november bieden wij dit vlees eenmalig vers aan !

Nieuw-Zeelands lamsvlees: uit de vriezer:

 

Specialiteit: op bestelling: braden wij voor U een lamsbout geimpregneerd met knoflookteentjes in de oven. U hoeft deze dan alleen maar op te warmen. Heerlijk !