Smits Specialiteiten - De lekkerste winkel uit de regio

Assortiment

Italiaanse koekjesVorige
VolgendeItaliaanse koekjes

Onze ambachtelijke koekjes worden gemaakt door het echtpaar Gabriele en Christina Sicchi in een klein bergdorpje in het noorden van Toscane, tussen Pisa en Florence. Hun bedrijf hebben ze Sapori del Lago Nero genoemd, wat letterlijk betekent: de smaken van het Zwarte meer. Dit bergmeer ligt bij de bekendste Toscaanse wintersportplaats Abetone, op 1000 m. hoogte. In dit gebied groeien veel frambozen en bosbessen, die als gelei worden verwerkt in de cantucci.
De cantucci worden gemaakt volgens een oud recept van de “nonno” en “nonna” (Italiaans voor opa en oma) van Gabriele. Er worden alleen natuurlijke basisingredienten zoals tarwemeel en amandelen gebruikt. Deze cantucci zijn groter en zachter dan andere cantuccini, die nu in Nederland verkocht worden. Dat komt omdat ze korter gebakken worden en daardoor ook verser zijn en lekkerder smaken. Alle cantucci worden overigens twee keer gebakken, om ze hun brosheid te geven, en waardoor het heerlijk is om ze te dopen in de koffie of thee, en natuurlijk lekker met de Toscaanse dessertwijn “Vinsanto”.
De cantucci zijn verkrijgbaar in de smaken: Amandel (de klassieke cantucci), Cioccolato (met echte chocoladestukjes), Mirtillo (met bosbessengelei), Albicocche (met gedroogde abrikozen) en Toscanissino (met amandel en olijfolie), die gebruikt wordt in de kadoverpakking met de vinsanto.
De Brutti ma Buoni, wat “lelijk maar lekker” betekent, zijn gemaakt van amandelpasta, eiwit en stukjes hazelnoot. Deze koekjes worden een keer gebakken en zo ontstaat een heerlijk, zacht en luxe amandelkoekje. De verpakking geeft deze koekjes de juiste natuurlijke uitstraling en bovendien kun je zien wat je krijgt!
Amaretti Toscani zijn zachte amarettokoekjes, gemaakt van zoete amandelen en bittere amandelen (uit de pit van de abrikoos) die zorgen voor de typische amarettosmaak.