Smits Specialiteiten - De lekkerste winkel uit de regio

Assortiment

LivarVorige
VolgendeLivar

Op de abdij Lilbosch in het Limburgse Echt leeft ons kloostervarken. Het varken is op smaak geselecteerd en ontwikkeld. Het heeft meer vet tussen de spieren (intramusculair vet) en heeft daardoor veel meer smaak dan gewoon varkensvlees. De dieren zijn zwaarder en zijn bijna een jaar oud als ze naar de slager gaan. De varkens lopen buiten en worden gevoed met granen welke worden geteeld op de akker van de abdij. Dankzij dit unieke samenwerkingsverband tussen de Livar-hoeders en abdij Lilbosch in Echt scharrelt het Livar-varken in de abdijtuinen van het Cisterzinzerklooster waar de bontgekleurde varkens scharrelen in de tuinen tussen de broeders in zwart-witte pijen. Of anders om. In elk geval met recht een Kloostervarken!
Smaak
Het vlees spreekt voor zich. Het op smaak ontwikkelde varken doet niet onder voor dat van de beste scharrelvarkens uit Spanje. Het is doorregen met vet en geeft een sterke aangename natuurlijke smaak. Het vlees kent nauwelijks gewichtsverlies, maar 8% terwijl gangbaar 23% aan gewicht verliest, en blijft mede daardoor zeer mals.

Vet is de smaak drager van vlees. Door het unieke concept van Livar ontstaat een stukje Livar-vlees met een zeer unieke en ambachtelijke smaak. Het samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen op de eeuwenoude abdij Lilbosch maakt Livar tot een bijzonder product waar je bijzondere gerechten mee kunt maken.

Livar Vries-Vers-Vlees: om zelf te braden. Houd U rekening met een kortere braadtijd vanwege de malsheid van het vlees !
> Alles per 2 stuks verpakt tenzij anders aangegeven.
* Livar gehakt (500 gram, reeds heerlijk gekruid)
* Livar braadworst (per 500 gram)
* Livar haasjes (per stuk verpakt)
* Livar halskarbonade zonder been
* Livar ribkarbonade met been
* Livar lendefilet
* Livar schnitsels
* Livar speklapjes, zonder zwoerd.

Livar Vleeswaren, gesneden of per
* Livar-Parma
* Livar Bourgondische beenham
* Livarmetto
* Livar gerookt spek
* Livar Zure Zult op z\''\''\''\''\''\''\''\''n Limburgs
* Livar Rookworst
* Livarano (droog worstje)
* Livar Coppa
* Livar Schinken

Hoofdgerecht voor 2 personen:
2 livar ribkarbonades, zout, peper 400 gr aardappelen 1 ei 30 gr boter 1 krop sla
1-2 trostomaten 3 eetlepels olie
1 eetlepel azijn 1 eetlepel mayonaise facultatief 2 theelepels mosterd
Bereiding:Dep de karbonades droog en strooi er zout en peper over. Schil en was de aardappelen en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Kook het ei in 8 minuten hard, laat het schrikken in koud water en pel het. Verhit de boter in een koekenpan en bak daarin de karbonades aan beide kanten bruin. Leg daarna een deksel schuin op de pan en bak het vlees verder, 5 minuten per kant. Maak de sla schoon, was de bladeren in ruim koud water en slinger ze droog. Snijd de tomaten in parten. Maak in een kom een dressing van olie, azijn, zout en peper en mayonaise. Schep daar de sla en de tomaten door. Giet voor de jus een halve kop warm water bij de karbonades. Breng de jus met zout, peper en desgewenst mosterd op smaak.